Efsanevi Trader O Altcoin Hakkında Konuştu: Uyanma Zamanı Geldi!

Son iki aydır, Litecoin fiyatı toparlanmayı başlatmaya çalışırken sıkışıp kaldı ve her çaba sürekli olarak başarısız oldu. Durumu daha da kötüleştirmek için balinalar da geri adım atıyor. Bu da token için daha fazla acıya yol açabilir. Ancak, efsanevi trader John Bollinger, altcoin için büyük bir hamlenin gelmekte olduğunu öngörüyor.

John Bollinger: Bu altcoin için uyanma zamanı!

Ünlü trader John Bollinger, Litecoin’in (LTC) büyük bir hamle için hazırlanıyor olabileceğini ima ederek “LTC’nin uyanma zamanı geldi” dedi. Bu, bir takipçisinin, oluşturduğu teknik analiz aracı olan Bollinger Bantlarını kullanarak Litecoin’in aylık grafiği hakkındaki düşüncelerini sormasının ardından geldi. Takipçi, Bollinger’in uzmanlığının farkında olarak, grafiğin ortaya koyduklarını değerlendirmesini istedi. Bollinger, alt Bollinger Bandı sıfırı geçtiğinde logaritmik ölçekli bir grafiği analiz etmenin zorluğuna dikkat çekti ve log ölçeğini korurken Y eksenini düşük fiyattan biraz daha düşük ayarlamayı önerdi.

Bu ayarlamalarla birlikte Litecoin fiyat grafiği Bollinger Bantlarında bir ‘squeeze’ gösterdi. Bollinger Bantları, bir orta bant (basit bir hareketli ortalama) ve iki dış banttan (ortadan standart sapmalar) oluşan traderlar arasında popüler bir araçtır. Bantlar daraldığında, bu genellikle piyasanın düşük volatilite yaşadığı anlamına gelir ve bu da genellikle önemli bir fiyat hareketine yol açar.

Litecoin yatırımcıları geri adım atıyor

Altcoin fiyatı, daha geniş marker ipuçları karışık sinyaller sergilemeye devam ettiği için yatırımcıların belirsizliğinden muzdarip. Bunlardan ilki Litecoin’in Ortalama Yön Endeksi’nden (ADX) geliyor. Bir trendin gücünü ölçen bu gösterge, momentumda bir düşüşe işaret ediyor ve şu anda yükseliş trendinin güç kaybettiğini gösteriyor. Buna rağmen, ADX’in kritik eşik olan 25,0’ın üzerinde kaldığını belirtmek önemli. Bu seviye önemli, çünkü eskisi kadar güçlü olmasa bile genellikle güçlü bir trendin hala devam ettiğini gösterir.

Litecoin ADX. Kaynak: TradingView

ADX 25,0’ın üzerinde kaldığı sürece Litecoin toparlanabilir. Ancak bunun için şu anda zayıf olan LTC yatırımcılarının da desteği gerekiyor. Litecoin’in balinaları son birkaç haftadır en düşüş eğilimli katılımcılar oldu. Balinalar, işlemleriyle elde edilen hacimde görülebilecek kanıtları geri çekiyorlar. Değeri 100.000 doların üzerinde olan işlemlerin hacmi geçtiğimiz ay 3,4 milyar dolardan 2,6 milyar dolara geriledi. Bu durum balinaların bir ralliye şüpheyle yaklaştığını ve daha fazla kayıp yaşanmasını önlemek için geri çekildiğini gösteriyor.

Litecoin Balina İşlem Hacmi. Kaynak: IntoTheBlock

LTC fiyat tahmini: Altcoin bariyeri aşmak için mücadele ediyor!

Piyasa analisti Aaryamann Shrivastava, LTC’nin teknik resmini değerlendiriyor. Son iki aydır altcoin fiyatı düşüş trendi çizgisinin altında hareket ediyor ve üçüncü kez bu çizgiyi aşmayı başaramadı. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, bu düşüş trendi, altcoin fiyatını 90 dolardan 71 dolara düşürdü. Bu düşüş trendi kırılmazsa ve yukarıda bahsedilen faktörler Litecoin’in fiyatını düşüş yönünde etkilerse, daha fazla düşüş olması muhtemel. LTC 69 dolar ya da altına düşerek potansiyel olarak 61 dolara kadar gerileyebilir.

Litecoin Fiyat Analizi. Kaynak: TradingView

Öte yandan, kripto varlığı hala %23,6 Fibonacci Düzeltme çizgisinin üzerinde bulunuyor. Bu hat ayı piyasası destek zemini olarak da bilinir ve düşüş anlarında aşırı düşüşleri önleme eğilimindedir. Bu durum LTC’nin düşüş trendini kırmasını ve 80 dolara doğru ilerlemesini sağlayarak düşüş tezini geçersiz kılacak bir desteğe dönüşebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir